top of page

HUIS VAN DE STAD - Fase 1

Inbo is in 2017 betrokken geraakt bij de complete renovatie van het stadhuis van de gemeente Rijswijk.

 

Ik ben betrokken geweest bij de inrichtingsopdrachten. Het project heeft de naam ‘Huis van de stad’ gekregen. Fase 1 gaat over een deel van de begane grond waar ik heb meegewerkt aan de trouwzaal, het grand café en een koffie pantry. Ik begon mijn stage met de trouwzaal van gemeente Rijswijk. Er lag al een ontwerp dat nog moest worden afgemaakt. Dit betrof het carpet en de opstelling van de stoelen in de zaal. Daarnaast heb ik een bestand

gemaakt met de losse inrichting van de trouwzaal en het burgerplein. Naast de trouwzaal heb ik meegewerkt aan het grand café waar de losse inrichting voor ontworpen moest worden. De opdrachtgever wilde graag een visualisatie van het ontwerp van de pantry. Ik heb dat ontwerp gemaakt, in samenwerking met Maarten Hooijmeijer. 

Rijswijk fase 1
Rijswijk fase 2

HUIS VAN DE STAD - Fase 2

Fase 2 ging over de overige functies van het gebouw. In het gebouw komen kantoorruimtes, een raadzaal, een burgemeesterskamer, balies en aantal vergaderruimtes. Hierbij heb ik mee getekend aan de indeling en ben ik bezig geweest met de vloerafwerking. Ook zijn we voor dit project op de bouw gaan kijken. Dit project is na mijn stage afgerond. 

ASML

ASML is een groot bedrijf dat wereldwijd opereert in de high tech sector en maakt een sterke groei door. Inbo heeft de

opdracht gekregen om deze uitbreiding te ontwerpen. Ik heb geholpen bij het ontwerp van de nieuwe gevels. Daarnaast heb ik geholpen bij het ontwerp van kantoorruimtes en het auditorium. Deze ontwerpen werden gemaakt in teamverband. Mijn werkzaamheden waren visualisaties maken in Sketch Up en het maken van renders in Enscape.

ASML
Little C

LITTLE C

Little C is een groot project waar een woonwijk wordt ontworpen aan de Coolhaven in Rotterdam. Inbo is betrokken bij dit ontwerp. Inmiddels is het project gerealiseerd en heeft zelfs architectuurprijzen gewonnen. Iets waar Inbo erg trots op is. Het project is voornamelijk woningbouw maar er komen ook commerciële en dienstverlenende functies in. Onderdeel van Little C is de inrichting van een kantoorpand (Frame Offices). 

Ik heb kort meegewerkt aan de losse inrichting van dit project. Mijn voorstel is naar de aanbesteder gestuurd. De aanbesteder is er mee verder gegaan.

BURGERMEESTER LOUNGE

Gemeente Bemmel is van burgermeester veranderd. Zij had een ander idee voor haar werkkamer. Bemmel heeft een paar jaar terug het gehele gemeentehuis voorzien van een nieuw interieur wat ontworpen was door Inbo. De nieuwe burgermeester wilde in plaats van een bureau om aan te werken een zithoek met een bank en twee fauteuils. Op basis van de meubellijn van het oorspronkelijke

ontwerp voor het gemeentehuis hebben we een voorstel gedaan wat uiteindelijk ook werd uitgevoerd. Hiervoor heb ik verschillende schetsen gemaakt en meubels uit gezocht.

Bemmel
inbo_aubergine-blauw kopie.png
bottom of page